Zelf mugcake maken

Het was hier vandaag druilerig herfstweer. Tijd voor een warme mugcake! Mocht je het verschijnsel "mugcake" nog niet kennen, dan kun je nu meteen kennismaken en het zelf uitproberen. Binnen 5 minuten heb je er al eentje gemaakt (en opgegeten!).




Wat is mugcake?


Mugcake (letterlijk vertaald als "mokcake") is cake voor noodgevallen. Wanneer je zin hebt in iets lekker zoets en warms en niet uren in de keuken wilt staan, is een mugcake een uitkomst. Zoals het woord al zegt is het een cakeje in een beker. Het is snel te maken, omdat je het in kleine hoeveelheid bakt in de magnetron. In 1 minuut staat er een muffin op tafel, zonder veel vies te maken. Perfect voor een simpelmens zoals ik :)

Mugcake zonder ei


Dit is één van de lekkerste recepten voor mugcake. Verwacht geen culinair hoogstandje, maar voor noodgevallen voldoet dit recept het beste. In de meeste recepten van mugcakes worden de cakejes gemaakt met 1 heel ei. Naar mijn idee te zompig en veel te zwaar op de maag. Het wordt dan meer een omelet dan cake. In het volgende recept is het ei weggelaten en zijn het ook wat kleinere hoeveelheden. Net genoeg voor de lekkere trek!

Recept mugcake (zonder ei)



Ingrediënten:


  • 2 eetlepels bloem
  • 2 theelepels suiker
  • 2 theelepels cacao
  • 1/4 theelepel bakpoeder
  • beetje zout
  • 2 eetlepels melk
  • 1 eetlepel olie
  • handje chocolade chips
  • 1 eetlepel jam

Maar drie stappen zijn er nodig:


1. Meng alle droge ingredienten in de mok: bloem, suiker, cacao, bakpoeder en zout.


2. Voeg nu de melk en olie toe, en als alles goed gemengd is, de chocolade chips.


3. Als laatste leg je in het midden van het cakemengsel een eetlepel jam.


Nu 1 minuutje in de magnetron (800 Watt) en klaar is de chocolade mugcake!





Nog maar net mijn mugcake op en de zon breekt alweer door. Dat is nou jammer ;)